Pazuzu Beach Club

lot_Pazuzu7

Pazuzu is a newly completed open air Beach Club on the island of Corfu, brought to introduce a unique beach experience balancing elegant architectural qualities, natural landscape beauty, inspirational gastronomy and electric music vibes. A highly textural field of raw materials treated and composed in a rough and delicate way. An upscale laid-back venue housed under a large geometric bamboo patterned roof.

The beach-front club features two distinct bars, a restaurant area seating 150 people and a lounge-club area for afternoon parties and events hosting. Two separate pre-existing properties were merged with the intention to house a two-in-one venue with an upscale beach vibe, a club and a restaurant that would operate together and independently. A linear perforated metal curtain hangs along the former property wall trace visually connecting and physically separating the restaurant and the club areas. The curtain runs all the way through the center of the prominent central twelve meter long bar, splitting it in two equally operational parts, giving at each of the venue spaces privacy and independency during private events. A large triangulated bamboo canopy spans over a large portion of the property, a strong unifying element that offers great shade from the bright greek summer sun, also used to hang feature elements such as two long linear expanded brass metal shelves over the central bar.

 

lot_Pazuzu_comp2

lot_Pazuzu1

lot_Pazuzu53

lot_Pazuzu_comp5

lot_Pazuzu_comp4

lot_Pazuzu3

lot_Pazuzu2

lot_Pazuzu_comp3

lot_Pazuzu8

lot_Pazuzu_comp11

lot_Pazuzu_comp12

lot_Pazuzu_comp10

lot_Pazuzu_comp6

lot_Pazuzu10  lot_Pazuzu4

lot_Pazuzu_comp7   lot_Pazuzu_comp9

 

lot_Pazuzu54

lot_Pazuzu32

 

Designer: LOT , Associate Architect: Panagiotis Sarlis
Project Team: Leonidas Trampoukis, Eleni Petaloti, Panagiotis Sarlis,
Andreas Kalamaras, Thomas Grigoropoulos, Jin Xin, Maria Bourdi, Ioanna Koulouri
Lighting Design: m.a.P. Studio, Artemis Papadatou
Client: Private client
Size: 1600 sq.m
Year: 2015
Status: Built
Photography: Adrianna Glaviano